MALATYA / DARENDE - Yeşiltaş Şehit Ali Gökçe İlkokulu

Yeşiltaş Şehit Ali Gökçe İlkokulu

Yeşiltaş Mah./Darende /Malatya
Vizyon
Başarılarıyla,eğitime olan katkılarıyla ,okulun ikinci aile ortamı ,ikinci adres olmasına olan inancıyla adından sık sık söz edilen okul olmak
Misyon
Okul veli bütünleşmesiyle eğitim-öğretim, çalışanlar arası ilişkiler, çevre düzenlemesi ve sosyal faaliyetleriyle saygın okullar arasında yer almaktır.
Başarılar
Okulumuzdan mezun olan öğrenciler ilçede bulunan çeşitli liselerde öğrenimlerine devam etmektedir. Fen Lisesi,Anadolu liseleri,İmam Hatip Lisesi ve diğer meslek liselerine kayıt yaptıran öğrencilerimiz vardır.
Yerleşim Yeri
Yeşiltaş köyü adınıdoğal güzelliğinden ve bol su kaynaklarından almıştır.ohma . Çok verimli toğrağı olduğundan Darende´nin Çukurovası olarak bilinir. Köyün nüfusu yaklaşık 1150´ düir. Köyde bir İlkokul-Ortaokul, personeli halen çalışmakta olan bir sağlık evi, imamı halen çalışan ve lojmanı olan bir cami, köy evi, faal durumda olan kız Kur-an kursu ve faal olmayan erkek Kur-an kursu ve lojmanları, bir tane bakkalı, bir tane kahvehanesi ile düğün-mevlit ve taziye salonu bulunmaktadır.
İl Merkezine 100,ilçe Merkezine 24 km uzaklıktadır.
Okulumuzun başarı ortalaması yüksektir
Futbol ,voleybol, masa tenisi