MALATYA / DARENDE - Yeşiltaş Şehit Ali Gökçe İlkokulu

Ara

Tutum Yatırım ve Yerli Malı haftası okulumuzda ana sınıfı ilkokul ve ortaokul şubalerinde kutlandı. Her şubenin yöresel ürünler ve ikramlarla katıldığı öğrencilerimiz aynı zamanda tutumlu olmayı, israf etmemeyi ve tercihlerini yerli ve milli olandan yana kullnamaları konusunda bilgilendirildiği güzel ve eğlenceli bir hafta geçirildi. Öğrencilerimiz güzel sağlıklı bir beslenme gerçekleştirdiler. Katkılarından dolayı kıymetli velilerimize ve öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz.

Ock

Öğrenmek seninle güzel proje kapsamında ''Nasrettin Hoca fıkralarını canlandırma '' etkiliğimiz..

Nasreddin Hoca fıkralarının temel özelliği insandan yola çıkmasıdır. Fıkralarında insanın yaşam karşısındaki ve toplumdaki durumunu zekice yapılan nüktelerle karikatürize eder.

Ara

YERLİ MALI HAFTASININ AMACI NEDİR?

•  Tutumun önemini kavratmak.
  •  Küçük yaştan tutumlu olma alışkanlığı kazandırmak.
  •  Yatırımın anlam ve önemini kavratmak.
  •  Tüketim-yatırım ilişkisini açıklamak.
  •  Tüketimde tutumu, tüketimden çok yatırım yapmayı teşfik etmek. Herkesi yatırıma yöneltmek.
  •  Türk mallarını tanıtmak. Yerli malı kullanmanın faydalarını açıklamak. Herkesi yerli malı kullanmaya teşvik ederek yurt ekonomisine katkıda bulunmayı sağlamak.

Ara

YERLİ MALI HAFTASININ AMACI NEDİR?

•  Tutumun önemini kavratmak.
  •  Küçük yaştan tutumlu olma alışkanlığı kazandırmak.
  •  Yatırımın anlam ve önemini kavratmak.
  •  Tüketim-yatırım ilişkisini açıklamak.

Ara

Öğrenmek Seninle Güzel Kasım Ayı Çalışması kapsamında Ağız Ve Diş sağlığı semineri verildi.

Ara

10 Kasım 1938'de saat 09:05'te Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, hayata gözlerini yumdu. Bu sene Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 84'ncü yıl dönümü. 10 Kasım saat 9'u beş geçe  Atatürk için saygı duruşuna geçildi ve Ata'mız saygıyla anıldı.

Ara

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı anlamı ve önemi..

Kas

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan ÖĞRENMEK SENİNLE GÜZEL proje çalışmalarımız başladı .Bu proje ile öğrencinin merkeze alındığı ve öğrencilerin (birbirlerinden) akranlarından öğrenmesinin onların akademik, sosyal duygusal ve mesleki gelişimleri üzerinde olumlu etkilerinin olacağının deneyimlemek, öğrencilerin grup arkadaşlarına karşı zorlu yaşam olayları karşısında destek olmalarını sağlanmak, eleştirel düşünebilme, farklı bakış açıları kazanabilmeleri ve günlük yaşam becerileri ve uyum konularında birbirlerinden öğrenmelerinin yaygınlaştırmak amaçlanmıştır.